Culinaire curiosa

2015-05-03 16.12.40Sinds kort probeer ik al eens iets uit op culinair vlak. Vroeger probeerde ik dat ook al wel eens iets, maar dat waren de simpele dingetjes en ik had geen kaas gegeten van technieken en/of smaken. Bewijs : ik heb ooit een flesje uitgegoten dat ik gekregen had, maar nooit gebruikt heb omdat ik niet wist wat ermee aan te vangen. Bleek het balsamico-azijn te zijn, waarop ik nu dol ben. Maar toen…  Intussen hebben de culinaire talenten van mijn ventje ook mij in de juiste richting geduwd en heb ik het zelfs al aangedurfd om enkele dingen uit te proberen.

Het eerste was zalm teriyaki, met zelfgemaakte marinade en geweldig lekker. Hierdoor aangespoord, ga ik nu op zoek naar verdere Japanse recepten, en op een van eerdere uitstapjes naar de Ardennen, heb ik me enkele tweedehandskookboeken aangeschaft met Oosterse recepten.

Maar vandaag was het een dessert dat ik uitprobeerde : moëlleux au chocolate. Heel lekker receptje, maar mijn recept moet nog afgestemd worden op onze oven. Ik kreeg hele lekkere chocolademuffins, maar het zachte gedeelte ontbrak. Maar ik geef niet op ! Ik hou jullie op de hoogte van verdere probeersels 🙂

Het lekkere recept vind je hier.

Advertenties

3 thoughts on “Culinaire curiosa

      • Dat zou inderdaad ook wel een oorzaak kunnen zijn, ik zou zeggen: geef het zeker niet op en probeer volgende keer eerst 1 vormpje apart, om te testen hoe lang het precies in jouw oven moet om een perfecte moelleux te krijgen. Succes ermee alvast!

        Liked by 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s